Ce rimel ar trebui să alegi? Perie din nailon sau silicon?

Peria unui rimel este una dintre cele mai importante componente ale acestui produs, dacă nu chiar cea mai importantă. Aplicatoarele groase îngroșează frumos genele și adaugă volum, cele conice sunt bune pentru genele cu o lungime variată, iar cele curbate vor ondula rapid genele. Contează materialul din care este confecționată peria? Înainte de a răspunde la această întrebare, citește ce proprietăți au periile din nailon și cele din silicon.

Perie din nailon sau silicon?

Înainte de a decide ce fel de aplicator să alegi, învață despre cele mai importante criterii cărora ar trebui să acorzi atenție:

  • durabilitate și rezistență la deteriorare;
  • posibilitatea curățării,
  • capacitatea de a peria cu exactitate genele.

Peria din silicon este mai durabilă. Este dificil să o deteriorezi sau să o distrugi, chiar și după câteva luni de utilizare și spălare regulată. Peria de rimel din silicon durează mult mai mult decât formula în sine, astfel încât aceasta poate fi utilizată chiar și după terminarea conținutului. Un aplicator curat de rimel este excelent pentru stilizarea sprâncenelor. În schimb, peria de nailon se deformează în urma unei utilizări normale.

Împreună cu durabilitatea, următorul criteriu în selectarea periei este posibilitatea de curățare a acesteia. Probabil ai observat deja faptul că periile de rimel depozitează rapid murdăria și praful. Din acest motiv, acestea trebuie spălate în mod regulat. Dacă nu facem acest lucru, crește expunerea la riscul de iritații și infecții ale ochilor.

Peria trebuie spălată cel puțin o dată pe săptămână. Aceasta acțiune poate fi o provocare pentru fiecare perie, deoarece poate conduce la deformarea ei. În acest caz, periile de silicon sunt din nou în avantaj, deoarece periile din nailon se pot deforma, lucru care ar putea împiedica utilizarea lor în viitor.

Peria din silicon deține încă un avantaj de necontestat. Datorită materialului utilizat, peria din silicon separă foarte bine genele și permite, de asemenea, o aplicare precisă a produsului. Indiferent de numărul de straturi aplicat, peria din silicon nu îți va lipi genele între ele. Nailonul are proprietăți complet diferite, fiind imposibil să nu îți lipească genele atunci când aplici mai multe straturi de rimel.

Știi deja ce perie de rimel să alegi?

Reveni la clasament