Tipuri de perii de rimel

Calitatea unui rimel este determinată de compoziția lui și tipul de perie, adică de dimensiunea și forma acesteia, precum și de materialul din care este confecționată. Ce tipuri de perii există și care este cea mai bună pentru genele scurte?

Forma și dimensiunea periei de rimel

Un rimel poate oferi rezultate diferite în funcție de cum îl aplicăm, dar și în funcție de aplicatorul pe care îl folosim. Acesta este motivul pentru care este bine să te gândești la ceea ce îți dorești să obții înainte de a cumpăra produsul. Odată ce ai stabilit acest așteptări, alege forma și dimensiunea periei de rimel care te va ajuta să îndeplinești sarcina.

Tipuri de perii de rimel

La ce altceva să fii atentă atunci când alegi peria? Forma și dimensiunea ei sunt aspecte cu adevărat importante, la fel ca și materialul din care este fabricată. Periile din silicon sunt cele mai durabile și cele mai igienice, oferind un machiajul precis. Separă chiar și cele mai scurte și mai subțiri gene.

Cu toate acestea, fiecare femeie ar trebui să decidă de una singură ce tip de material preferă. Nu există conceptul de cea mai bună perie de gene – toate putem avea metode complet diferite.

Cele mai populare tipuri de perii de rimel:

 • Peria clasică din păr
  Există femei care iubesc această perie atât de mult încât nu simt nevoia să experimenteze. Această alegere este complet justificată, mai ales în cazul ochilor sensibili. S-a dovedit că periile clasice reduc riscul iritațiilor. Astfel de perii pot îngroșa genele și le pot oferi un volum satisfăcător, dar de cele mai multe ori nu oferă foarte multă precizie.
 • Perie plată, din plastic, cu o formă clasică
  După cum am menționat deja, periile din plastic permit o separare mai precisă a genelor și, astfel, – aplicarea rimelului devine mai ușoară. În plus, aceasta previne aglomerările.
 • Peria de tip pieptene
  Această perie va satisface nevoile genelor scurte, de grosime redusă. Este ușor să ajungi chiar și la cele mai scurte fire de păr, care sunt alungite optic și îngroșate.
 • Perie din cauciuc, subțire și lungă
  O perie de această formă este concepută pentru a maximiza lungimea genelor. Pentru a accentua doar vârfurile, atinge-le delicat cu vârful periei.
 • Perie conică
  Acest tip de perie este folosit pentru a curba genele la colțurile ochilor, unde firele de păr sunt adesea prea scurte pentru ca pensula clasică să ajungă la ele, să nu mai vorbim de acoperire. Unele femei folosesc această perie pentru a obține așa numitul efect de ochi de pisică.
 • Perie curbată cu peri de lungime diferită
  Acest tip de perie este de obicei confecționată din silicon. Este foarte bună pentru femeile cu genele drepte și greu de ondulat. Efectul periei este consolidat cu fiecare strat adițional: genele devin mai curbate, iar ochii capătă un cadru mai intens. Dacă asta este și prioritatea ta, alege o formulă impermeabilă.
 • Peria de tip minge
  O perie rotundă atinge în mod eficient chiar și cele mai scurte gene. Ca urmare, acestea sunt acoperite în întregime.
 • Micro perie
  Această perie mică ajunge la genele de la bază, le ridică ușor și le prelungește optic.
 • Perie supradimensionată
  Acest tip de perie de rimel îngroașă și adaugă volum genelor tale. În plus, se utilizează foarte ușor – o cantitate mare de produs se acumulează pe ea, deci o singură aplicare permite obținerea unui efect spectaculos.

Ce tip de perie se recomandă pentru genele scurte?

Pentru genele scurte, cea mai indicată ar fi o perie asimetrică cu peri de lungimi diferite sau o perie mică cu peri groși, dar scurți. Pentru a alungi optic genele, este recomandată peria mică, deoarece separă și prelungește cu ușurință firele de păr. Genele scurte pot fi satisfăcute și de o perie conică – le va alungi, le va îngroșa și va adăuga volum.

Reveni la clasament