Gene sănătoase și frumoase la un cost redus. Ce componente ar trebui să conțină un ser de gene?

Genele sunt situate chiar în mijlocul feței, deci pot creea un aspect neîngrijit dacă le neglijăm, lucru care ne va afecta cu siguranță. Cum arată genele sănătoase și îngrijite? În mare parte, sunt groase, lungi și voluminoase – de asemenea, nu cad în mod excesiv. Din fericire, pentru a atinge acest obiectiv de frumusețe, este suficientă utilizarea regulată a unui ser bun de gene. Dar ce componente ar trebui să conțină un ser de calitate pentru a fi eficient și sigur pentru ochi? Ce soluție este mai bună: un ser de gene gata cumpărat dintr-o farmacie sau dintr-un magazin sau un produs de casă preparat de tine însuți? Rețeta, mai jos.

Ce componente ar trebui să conțină un ser de gene?

Un ser de calitate ar trebui să conțină anumite componente, cum ar fi:

 • Alantoina – calmează zona sensibilă a pielii ochilor și ameliorează iritarea. Prezintă calități antiinflamatorii, care hidratează genele, oferindu-le umiditate și netezime.
 • Extract de coadă de cal – hrănește rădăcina și întărește genele, oprind despicarea sau ruperea.
 • Pantenolul (cunoscut și sub numele de pro-vitamina B5) – una dintre cele mai puternice substanțe hidratante care nu numai că oferă apă genelor, ci și le protejează împotriva diferiților agresori externi.
 • Vitamina E – datorită calităților anti-oxidante, este numită și vitamina tinereții. Încetinește procesul de îmbătrânire a genelor, le întărește și previne pierderea lor necontrolată. Mai mult decât atât, genele sunt protejate împotriva acțiunii adverse cauzate de razele solare.
 • Extract de eufrasie – ameliorează starea ochilor obosiți, hrănește genele și le lasă moi.
 • Substanțe care favorizează creșterea genelor, în special aminoacizi, cum ar fi cheratina și peptidele.

Toate acestea sunt suficiente pentru a creea un ser de gene eficient. Compoziția simplă și naturală este o necesitate dacă vrem să păstrăm genele în stare bună și să le păstrăm aspectul. Cu cât componentele sunt într-un număr mai redus, cu atât este mai mic și riscul de a încărca genele și de a irita zona sensibilă a pielii.

Balsam de gene făcut în casă – Rețetă

Serurile de gene gata preparate sunt cu adevărat eficiente, dacă sunt utilizate în conformitate cu instrucțiunile de utilizare ale producătorului și pentru perioada de timp relevantă. Pe de altă parte, ele pot fi destul de scumpe. Un balsam de gene făcut în casă le poate înlocui? Pentru a afla, aruncă o privire la următoarea rețetă.

Ingredientul de bază al unui balsam de gene făcut în casă casă este uleiul de ricin, care regenerează genele, încurajează creșterea și le intensifică nuanța. Restul substanțelor îmbunătățesc starea genelor, oferind hrană, prevenind pierderea excesivă și lăsând firul de păr lucios.

Ingrediente:

 • 1 lingură de ulei de ricin
 • 1/2 lingură de ceai de ulei de migdale dulci
 • 1/2 lingură de ulei de argan
 • 1/2 lingură de ceai de vitamina E
 • opțional: ulei de cocos, ulei de lavandă, ulei de avocado, vaselină

Mod de preparare:

Combină toate ingredientele într-un bol. Pentru a ușura aplicarea balsamului, poți turna produsul într-o sticluță.

Instrucțiunile de utilizare:

Pentru a aplica balsamul pe gene, poți folosi o perie de rimel – bineînțeles, curățată și uscată în prealabil. Cu ajutorul periei acoperită de balsam, acoperă genele în același mod în care o faci cu un rimel. Deoarece consistența balsamului este destul de uleioasă, este bine să o aplici înainte de culcare. Efectele vor fi ușor de observat după 2-3 săptămâni de utilizare regulată. Acest balsam făcut în casă ar trebui să reducă problema pierderii excesive de gene și să accelereze creșterea acestora.

Nu în ultimul rând, acest balsam poate fi aplicat și pe sprâncene.

Reveni la clasament