Extensii de gene – metode, avantaje și contraindicații

Extensiile de gene sunt folosite pentru a alungi și pentru a îngroșa genele naturale. Sunt, de asemenea, o mare economisire de timp dimineața, deoarece nu este nevoie să mai aplici rimel. Ce sunt extensiile de gene, ce metode de aplicare există și care este prețul acestora? Cât durează procedura, care sunt efectele și cum trebuie să îngrijești genele după aceea? Pentru cine este recomandată această metodă și care sunt contraindicațiile?

Ce sunt extensiile de gene?

Este o metodă prin care genele false sunt atașate pe genele naturale. Este mult mai complicat decât aplicarea benzilor de gene sau a genelor individuale (acestea fiind disponibile în orice farmacie). Extensiile de gene necesită prudență, practică și respectarea regulilor de igienă, deoarece această metodă presupune lucrul cu unelte metalice, lipici puternic și fire delicate în imediata apropiere a ochilor. Extensiile de gene ar trebui să fie aplicate doar de către un cosmetician profesionist.

Pentru siguranță, cosmeticiana aplică genele nu chiar de la rădăcină, ci cu un milimetru mai jos.

Acest lucru reduce riscul iritării ochilor și a reacției alergice la adeziv.

Extensii de gene – metode

Cele mai populare metode sunt:

 • metoda 1 la 1 (1: 1),
 • metoda 2 la 1 (2: 1),
 • Metoda 3 la 1 (3: 1).

Există și metodele 4 la 1 (4: 1), 5 la 1 (5: 1), etc. până la 10 la 1 (10: 1). Fiecare implică atașarea unui număr de gene false la cele naturale. Toate metodele sunt la fel de durabile, doar efectul lor diferă. Deși metoda este aleasă de către client, cosmeticiana poate sugera o soluție diferită în baza densității, lungimii și stării generale a genelor. Alegerea metodei este esențială, deoarece gene false nu numai că îngroașă și extind genele naturale, ci și măresc optic ochii.

 • Metoda 1 la 1 (cunoscută și ca 1: 1) este aleasă cel mai frecvent datorită efectului natural și a prețului scăzut. Metoda implică lipirea unei gene false pe o geană naturală.
 • Metoda 2 la 1 (2: 1) implică lipirea a două gene false pe fiecare genă naturală. În acest fel, genele sunt mai groase și mai expresive.
 • Metoda 3 la 1 (3: 1) în care trei gene false sunt lipite de fiecare genă naturală. Datorită acestei metode, efectul este mai spectaculos.
 • Metoda 4 la 1 (4: 1) la 10 la 1 (10: 1) diferă de celelalte metode prin numărul de gene false lipite de genele naturale.

În metoda 1: 1 se folosește păr sintetic, de mătase sau natural de la nurci siberiene. Alte metode folosesc doar blana de nurcă siberiană, deoarece acestea sunt cele mai ușoare și încarcă del mai puțin genele naturale.

Cât durează procedura?

Extensiile de gene durează de la două la trei ore în funcție de starea și densitatea genelor naturale, de metoda aleasă și de experiența cosmeticianului. Din păcate, persoana căreia se aplică procedura trebuie să stea nemișcată și cu ochii închiși în tot acest timp.

Extensii de gene – efecte

Efectul ar trebui să dureze 3-4 săptămâni. Starea genelor și îngrijirea lor după procedură determină și durabilitatea. Genele naturale cad și sunt înlocuite cu altele noi, deci pentru a păstra efectul genelor false acestea trebuie să fie reumplute (cel puțin o dată pe lună).

Extensiile de gene sunt o procedură de lungă durată. Dacă aplicarea este realizată în mod corect, genele pot rezista cu ușurință la:

 • sport,
 • transpirație,
 • înot în piscină sau la mare;
 • saună,
 • machiajul și îndepărtarea lui.

Totuși, este recomandat să eviți utilizarea unui rimel impermeabil care suprasolicită genele. În plus, acesta este extrem de dificil de îndepărtat, iar frecarea intensă a ochilor poate deteriora genele delicate.

Extensii de gene – pentru cine?

Este o soluție excelentă pentru acelea dintre voi care au gene insuficient de groase sau lungi. Indiferent de metoda aleasă, efectul este vizibil și de durată. Este recomandat femeilor active care fac sport sau vor să economisească timp dimineața.

Extensii de gene – contraindicații

Contraindicația acestei proceduri sunt ochii foarte sensibili, bolile oculare și iritarea ochilor, dar și alergia lângă pielea ochilor.

Cum să ai grijă de extensiile de gene?

Această procedură nu va deteriora starea genelor dacă vei avea grijă de ele. De fapt, genele false ar trebui tratate ca și genele naturale – necesită curățare. Cel mai bine este să cureți genele cu un săpun delicat, gel sau apă micelară.

Extensii de gene – cost

Extensiile de gene nu sunt cele mai ieftine tratamente, în special din cauza efortului depus. Cu toate acestea, prețul depinde de mulți factori, cum ar fi locația salonului, experiența cosmeticianului și metodele sau materialele utilizate.

Reveni la clasament