10 lucruri surprinzătoare despre rimel

Orice femeie deține un rimel în geanta sa de machiaj. Bine, uneori două tuburi… sau chiar mai multe. Acest produs de înfrumusețare este atât de esențial și ireparabil încât nu ne putem imagina să plecăm de acasă fără niște gene bine acoperite. Iată tributul adus acestui minunat produs cosmetic.

10 lucruri surprinzătoare despre rimel

1. Se spune că rimelul este cel mai vechi produs de înfrumusețare din lume. Genele de o nuanță întunecată și ochii bine evidențiați au fost cunoscute ca simboluri ale atractivității încă din timpul Egiptului Antic. Noi credem că această tendință nu a suferit prea multe schimbări de atunci.

2. Primul rimel recunoscut ca și cosmetic oficial pentru culoare a fost dezvoltat de Thomas Lyle Williams și, ceea ce este interesant, acest eveniment este strict legat de o poveste de dragoste. Sora lui Tom era îndrăgostită. Tom încerca să creeze un produs cosmetic pe care sora lui, Mabel, avea să îl folosească pentru a stârni interesul alesului. În cele din urmă, a creat un produs care îmbunătățea aspectul genelor, și care a ajuns să fie un mare succes. Pentru a scurta povestea, tipul s-a îndrăgostit de Mabel, care, fără îndoială, și-a sporit încrederea în sine și a făcut ca sexul opus să devină și mai atras față de ea. Povestea se încheie cu o nuntă și cu denumirea produsului Maybelline – o combinație de Mabel și vaselină, aceasta fiind unul dintre ingredientele de bază utilizate în producția acestui cosmetic. Nu după mult timp, Tom a început să creeze noi produse cosmetice care i-au adus faimă. Astăzi, cunoaștem Maybelline ca fiind una dintre cele mai importante mărci de produse cosmetice.

3. Poți plăti frumusețea cu prețul propriei sănătăți? Se pare că acest lucru este posibil, chiar și datorită utilizării rimelului, un produs atât de discret. În anii 1920, multe femei fie și-au pierdut vederea sau și-au iritat sever corneea din cauza utilizării unui rimel numit pe atunci Lash Lure. Această „Frumusețe letală” a fost rapid îndepărtată de pe rafturile magazinelor. În anii 1930, Congresul american a confiscat toate aprovizionările cu Lush Lure.

4. Primele versiuni de rimel nu aveau aceeași formă ca cea pe care o cunoaștem noi în ziua de azi. În locul unui tub sau sticlă, primele rimeluri erau sub forma unei alifii întărite, închisă într-o cutie mică, semănând mai mult cu un fard de ochi decât cu un rimel. Pentru ca această versiune de rimel să fie utilizată, trebuia să fie mai întâi umezită cumva. Abia atunci avea consistența potrivită, astfel încât să poată fi aplicată pe gene.

5. Adevărata revoluție în ceea ce privește aspectul rimelului a avut loc în 1957 datorită Helenei Rubinstein. Ea a fost cea care a creat primul rimel sub formă de cremă curgătoare închisă într-un tub care se vindea împreună cu o perie atașată ambalajului.

6. Această nouă abordare s-a dovedit a merita adoptată și, prin urmare, Revlon a avut nevoie de doar un an pentru a produce un rimel într-un flacon rotund, forma exactă pe care o cunoaștem noi astăzi. Aplicatorul a fost ascuns în cele din urmă în interiorul tubului, care a eliminat și mizeria cauzată după utilizarea unei perii depozitată separat.

7. Se pare că Revlon era brandul care se temea cel mai puțin de schimbări și inovație. În anii 1960, Revlon a fost primul care a introdus pe piață rimelurile color. Bineînțeles, această tendință a fost rapid adoptată și de alți producători.

8. Numele creionului negru și cu o acoperire intensă „kohl” este o moștenire din partea strămoșilor noștri. În Egiptul antic, oamenii obișnuiau să-și acopere genele și să își deseneze linii pe pleoape cu ajutorul unui amestec negru numit kohl. Era, de fapt, o combinație de miere și… excremente de crocodil.

9. Cel mai recunoscut rimel din lume este rimelul Great Lash by Maybelline. Acesta a avut debutul la începutul anilor 1970, ambalajul său roz și verde rămânând neschimbat până în ziua de astăzi. Deși acest rimel nu acoperă genele în cel mai bun mod posibil, este cel mai popular rimel ieftin – un adevărat succes în rândul adolescenților care nu vor să-și cheltuiască toți banii de buzunar doar pe un rimel.

10. Pe vremuri, un rimel obișnuia să coloreze genele delicat (le făcea mai întunecate) și conținea multe ingrediente controversate. Rimelul din zilele noastre actuale este un produs de înaltă calitate care nu numai că acoperă genele, dar le și îngrijește și le întărește.

Reveni la clasament